sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

HS: Vuoden aivopieru?


”On täysin kohtuutonta ja tosiasioista piittaamatonta esittää Ranska keskeisenä syyllisenä käsittämättömään verilöylyyn, jossa Ruandan hutujen kansanryhmä tappoi ainakin 800 000 tutsia ja tutseja tukeneita hutuja runsaassa kolmessa kuukaudessa kesällä 1994”, opetti HS:n pääkirjoitus eilen 12.4.2014.
Kohtuuton ja tosiasioista piittaamaton mielipide, joka jatkuu epäonnistuneella rinnastuksella: Yhtä hyvin [Ruandan presidentti Paul] Kagame olisi voinut syyttää kansanmurhasta Yhdysvaltoja, joka ummisti silmänsä pitkäksi aikaa.
Kaikki uutislähteet Hesarin pääkirjoitustoimitusta lukuun ottamatta ovat aina ja jo ennen kansanmurhan alkua tienneet, ettei Ranska ollut sivustakatsoja meren takana vaan läsnäolija Afrikassa. Ranskan hallitus tuki hutu-hallitusta rahalla, aseilla ja sotilaskoulutuksella, ja Ranskalla oli toimintakykyisiä sotilasjoukkoja – ei rauhanturvajoukkoja – Ruandassa ennen kansanmurhaa ja sen aikana.
Vuosina 2006-2008 julkisuuteen vuosi myös lukuisia Elysee-palatsin omia asiakirjoja, joiden mukaan presidentti Mitterand sai ranskalaisilta virkamiehiltä ja suoraan Ruandan hallitukselta lukuisia raportteja tutsien joukkomurhan suunnittelusta ja myöhemmin sen alkamisesta. Ranskan näkökulmaa tarkasteltaessa Hesarin ”käsittämätön” on aika käsittämätön sananvalinta.
Mitterand kuitenkin katsoi, että kyse oli ensisijassa ulkopuolisesta uhkasta Ranskan asemaa ja arvovaltaa vastaan Afrikassa, ja jatkoi hutu-hallituksen tukemista. Virhearvion teki entistä kammottavammaksi se, ettei kansanmurha ainoastaan edennyt Ranskan passiivisten sotilasjoukkojen silmien alla. Lisäksi Ranska edisti kansanmurhaa, ehkä jopa osallistui siihen vähintäänkin siten, että se kieltäytyi evakuoimasta Ranskan diplomaatikunnan palveluksessa olleita tutsi-virkamiehiä ja ”maltillisia” hutuja. 
Heidät murhattiin yhtä lukuun ottamatta.

4 kommenttia:

 1. "Mutta me tiedämme, että kaiken, minkä laki sanoo, sen se puhuu lain alaisille, että jokainen suu tukittaisiin ja koko maailma tulisi syylliseksi Jumalan edessä" Room. 3:19

  Michel Chossudovskyn mukaan Ruandan kansanmurhan syyllisyyden jakaa myös IMF ja Maailmanpankki:

  http://www.thirdworldtraveler.com/East_Africa/Rwanda_EconGenocide_GPNWO.html

  VastaaPoista
 2. globalresearch.ca on kieltämättä hyvä lähde, jos haluaa uskoa Amerikan syyllistyneen syyskuun terrori-iskuun, tsunamiin, Ukraina kriisiin ja - niin - Ruandan kansanmurhaan. Mutta jospa ei otettaisi vakavasti ihan jokaist "tutkimusinstittuuttia", joka kykenee perustamaan weppisivun:

  "MICHAEL CHOSSUDOVSKY, PROFESSOR OF ECONOMICS, UNIVERSITY OF OTTAWA
  As overseer of the anti-U.S., anti-globalization website GlobalResearch.ca, Chossudovsky has manufactured a long list of eyebrow-raising accusations that often read more like wild-eyed conspiracy theories than serious political discourse: the U.S. had foreknowledge of the 9/11 attacks ("Of course they knew!"); "Washington's New World Order weapons have the ability to trigger climate change"; the U.S. knew in advance about the December 2004 Indian Ocean tsunami, but kept it to themselves (apparently so they could ride to the rescue of devastated coastal regions); big banking orchestrates the collapse of national economies. Of course, all that talk of banking conspiracies can lead one into some bigoted territory. B'nai Brith Canada has complained to the University of Ottawa about anti-Semitic postings on Chossudovsky's site."

  http://www.westernstandard.ca/website/article.php?id=1998&start=1

  VastaaPoista
 3. Uatulle nyt tiedoksi, etten ole mikään hörhöfalangien piika, joka kerta toisensa jälkeen oikaisee samat netissä kiertävät sepitteet, koska nämä tyypit eivät itse osaa eivätkä jaksa. Laita ne juttusi vaikka omalle blogille tai kokeile Hommaforumia tai dosentti Bäckmanin virallista sivua. Samalla voisit sitten sisällön ja retoriikan ohella hioa niitä käytöstapoja...

  VastaaPoista
 4. http://www.hs.fi/mielipide/a1397630202815?jako=7b893e17f83ea985331ab0bf4850387e&ref=fb-share

  VastaaPoista