perjantai 14. maaliskuuta 2014

Anschluss


Sunnuntaina 16.3.2014. Krimillä, Ukrainassa. Anschluss.

Mitä oli hyödyttänyt heidän sitkeä taistelunsa tässä jokivarressa. Mitä oli hyödyttänyt muutama päivä sitten tehty vastaisku. Asemat oli jätettävä.
                      Niin. He olivat hävinneet. Saaneet rangaistuksen. Mistä se oli tullut, siihen tulisi varmasti monenlaisia vastauksia. Eräs myönteinen seikka siinä asiassa sentään oli. Kohtalo oli vapauttanut heidät kaikesta vastuusta antamalla heille selkäsaunan. Mitä olisikaan merkinnyt voitto. Vastuuta. Vastuuta teoista jotka kerran olisivat vaatineet hyvityksen. Niin kauan kun ihmiskunnan historiallinen liike jatkuu, niin kauan on edellinen tapahtuma seuraavan syy. Ja syyssä on vastuu. Ken hallitsee syytä, hän vastatkoon seurauksista.
                      [--]
                      Jyrinä jatkui. Mahtavana pauhuna se kantauui kauaksi läpi kuulakkaan syysaamun ilman. Se jauhoi vielä viimeisillä hetkilläkin aivan kuin julistaen mahtavuudestaan hurmaantuneena: Voi voitetuita!
                     Mutta heidän ei tarvinnut sentään pelätä sen kaiuissa kuuluvaa ääntä: Voi voittajia!

4 kommenttia:

 1. Löytyihän se lopulta, Tuntemattoman viime sivuilta! Tuntui niin tutulta... terv. pekka s-to.

  VastaaPoista
 2. No sieltähän se. Pitäähän tässä vähän voimistelua teettää verkkosurffareille, että pysyy muukin lihas käytössä kuin se istuma...

  VastaaPoista
 3. En koe olevani varsinainen surffari, mutta muutamaa laatublogia, kuten tätä, seuraan suht tasaisesti ja joskus jopa erehdyn komentoiaan. terv. pekka s-to.

  VastaaPoista
 4. ...saihan sieltä aika kovan luokan kehun lypsettyä. Kiitos!

  VastaaPoista