maanantai 17. maaliskuuta 2014

Samanhenkinen porukka


Toukokuun Eurovaalit 2014 lähestyvät. Yliopistoväen ja muun akateemisen sivistyneistön on korkea aika etsiä itselleen samanhenkisiä ehdokkaita sopivista puolueista. Tässä vähän taustatietoa valintaa helpottamaan.

Ylempien korkeakoulututkintojen nojalla vaalien kaksi akateemisinta puoluetta ovat vihreät ja perussuomalaiset: molempien ehdokaslistoilla neljä tohtoria puoluetta kohti. Tässä tosin perussuomalaiset vievät sikäli voiton, että maisterit mukaan lukien heillä on enemmän nimenomaan yliopistoissa työtä tekeviä ehdokkaita. Vasemmistoliitto jää selkeästi jälkeen kahdella tohtorilla, mutta lyö kuitenkin kokoomuksen (väitöskirjoja nolla).

On se hyvä, että tämä on blogi eikä kolumni. Ei tarvitse keksiä jutun kärkeä, kun tämä vertailu oli jotenkin hiljentävä. Maan johtaviin puoluetutkijoihin kuuluva Rauli Mickelsson muisteli tuolla juuri toisaalla, että kokoomus oli ennen professoripuolue, sitten 1950-luvulta alkaen maisteripuolue, mutta ”entäs nyt?”. Itselläkin enempi mielessä pyörivät nämä kysymysmerkit. Toivon silti viisautta kaikille äänestäjille, puoluekannastanne riippumatta.

1 kommentti:

  1. Hauska tuo kuva!

    Minusta on vapauttavaa olla kuulumatta mihinkään puolueeseen. Siitä huolimatta politiikka kiinnostaa minua määrättyyn rajaan saakka. Äänestämässäkin joskus käyn, jos asia on minusta tarpeeksi tärkeä. Mutta varsinaista viisautta ei minulta löydy. Usein se on kaikesta kuullusta ja luetusta muodostunutta yhteen sulautunutta möykkyä, josta en ole ollenkaan varma, onko se oikein vai väärin ajateltua.

    VastaaPoista