lauantai 8. elokuuta 2015

Virallinen ohjelma


Perussuomalaisen puolueen juhlakokous. Turku, Logomo 2015.

Äänestyksen jälkeen puoluekokous nimittää eniten ääniä saaneen Timo Soinin Puolueen puheenjohtajaksi, ja valitsee muun puoluejohdon, päättää aatteellis-poliittisesta uudistusohjelmasta ja jäsenistön tekemistä aloitteista sekä käsittelee muut sääntömääräiset asiat.

Ohjelma (muutosvarauksin)

Ensimmäinen päivä.

09.00: Avajaispuhe, taustalla historiallista kuvamateriaalia puolueen perustamiskokouksesta.


09.30: Kansanedustaja Reijo Tossavainen selittää lyhyesti Puolueen juhlaväelle, miten Turun toritapahtuman perumiseen päädyttiin: ”Suojelupoliisilta on saatu tietoa, jota ei nyt anneta julkisuuteen, mutta joka on kuitenkin vaikuttanut päätökseen.”


Aiheeseen on syytä palata, koska Puolueen kokouspaikan läheisyys anarkistien pesäpaikkana tunnettuun Turun varsinaissuomalaiseen osakuntaan (TVO) on havaittu puolueväen keskuudessa.


Puolueorganisaatioon haltuun on myös tullut materiaalia, joka on edelleen luovutettu turvallisuusviranomaisille (kuvassa TVO-anarkisti, kädessä lyömävalmis astalo).


09.45: Virallinen ohjelma jatkuu uusien varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyllä.

Sebastian Tynkkynen, Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja ja kirkkoarkkitehtuurin asiantuntija. Tynkkynen herätti pari vuotta sitten ansaittua huomiota artikkelilla Suomen islamisaatiosta. Tynkkysen mukaan vuonna 1988 ”Oulun yliopiston yhteyteen rakennettu Pyhän Luukkaan kappelinperusrakenne suunniteltiin pyöreäksi, jotta siitä voitaisiin tulevaisuudessa muuttaa kätevästi muslimien rukouspaikka.” Kuvassa Turun Ortodoksinen kirkko, vihitty käyttöön vuonna 1846, pahoittelemme painovirhettä.


10.15: Kansanedustaja Olli Immonen harjataan.

10.16. Puoluejohdon vetoomus kokousväelle.

Olli Immosen parlamentaarista uraa varjostanut valokuvaskandaali on valunut yli äyräiden, eikä sitä pidä lietsoa oman väen voimin. Siksi Puolueen johto vetoaakin puolueväkeen, ettei se enää julkaise eikä linkitä ainakaan omille kotisivuilleen tai FB-sivuilleen valokuvia, joissa Immonen poseeraa yhdessä Reijo Tossavaisen tai Sebastian Tynkkysen kanssa.

10.30: Nimetään vuoden perussuomalainen, Petri Kokko. Raadin perustelut.


Petri on Jyväskylästä, pitää Led Zeppelinin musiikista, Likainen Harry elokuvista ja kuuluu FB-ryhmään nimeltä ”Ei vihapuhujia Suomeen”. Perustelujen liitteenä oleva kuva on Petrin kommentti euro-edustaja Jussi Halla-ahon seinältä, jossa keskusteltiin maahanmuuttajien perheenyhdistämisestä. Kommentillaan Petri, joka siis yhä kuuluu FB-ryhmään ”Ei vihapuhujia Suomeen”, osoittaa selkeästi, ettei ironia kuulu Puolueen henkeen. Ja ettei Petri kuulu FB-ryhmään ”Yhdyssana on yhdyssana”.

11.00: Nimetään vuoden perussuomalainen kansanedustaja, Jani Mäkelä. Raadin perustelut.

Jani on yhden ja saman kesäviikon aikana profiloinut itsensä poliitikkona, joka vaati tietää miten ”Minulla on unelma” -mielenosoituksen saatiin niin nopeasti viranomaisen lupa (lupaa ei perustuslain mukaan tarvita), joka twiittasi leikkaavansa häntä oikaisseen professorin työnantajan budjettia (pyysi anteeksi), halusi tietää maksoivatko veronmaksajat tapahtuman kulut (Janne Flinkkilä maksoi teostomaksut, Pekka Sauri sähkökaapin avauksen ja yrityssponsorit loput, kaikki veronmaksajia), ja aloitti boikottikampanjan kotimaakunnan lehteä vastaan, koska Etelä-Saimaan Sanomat oli ”saksinut” puoluetoverin mielipidekirjoituksesta sdp:n eduskuntaryhmän kesätyöntekijää vastaan ammutut sanat ”lokakirjoitus” ja ”selkärangaton”.

Raadin mielestä Jani Mäkelässä kiteytyy tasapainoisesti Puolueen todellinen ajatusmaailma, joka julkisuudessa aina nolataan, ja Puolueesta yleisölle syntyvä mielikuva, jota median ei pidä editoida siistimmäksi. Tunnustuksena #uhripuolueelle tehdystä työstä Janille ojennetaan Kodin Lääkärikirja, avattuna kohdasta asentovirheet ja selkärangat vaivat: ”Karsi turhat nostot ja siirtämiset, jos se on mahdollista. Käytä tarvittavia apuvälineitä ja pyydä tarvittaessa apua. Ota tukeva haara-asento ja kyykisty alas selkä suorana.”

11.30 Lounas. Kasvisvaihtoehdosta kiinnostuneita pyydetään hyvissä ajoin jättämään jäsenhakemuksensa rkp:n tai vihreän liiton puoluetoimistoon.

12.30: Yleistä keskustelua aattellis-poliittisesta uudistusohjelmasta.

Puoluetoimiston tietoon on tuotu huoli kirjailija Jari Tervon lehtikirjoituksesta, jossa muistutetaan mm. Sinebrychoffin, Pauligin ja Fazerin tulleen Suomeen maahanmuuttajina. Yleinen väärinkäsitys, jonka mukaan Puolue vastustaisi työperäistä maahanmuuttoa, on torjuttava terävöittämällä Puolueen sanomaa. Parhaiten se onnistuu kun ns. Lex Hirvisaari otetaan käyttöön sekä Puolueen virallisessa viestinnässä että jäsenten omilla FB-sivuilla: hämmennystä herättäneet sanat ”ulkomaalainen” ja ”maahanmuuttaja” korvataan sanalla ”neekeri”.

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on esittänyt julkisuudessa, että Suomi voisi EU:n kanssa tehdyn taakanjakosopimuksen mukaisesti ottaa maahan pakolaisina naisia ja lapsia, jotka tulevat Välimeren yli kumiveneellä. Puoluetoimiston käsityksen mukaan linjaus olisi ristiriidassa Puolueen maahanmuuttopoliittisen ohjelman kanssa. Perusteluissaan puoluetoimisto mm. muistuttaa, ettei kaikilla suomalaisilla työttömillä ja eläkeläisiä ole varaa kumiveneisiin.


Kansanedustaja Jani Mäkelän johtama perustuslaillinen komitea jätti raporttinsa puoluetoimistolle etukäteen. Raportin mukaan perustuslakia ei ole vielä löytynyt.

Myös kansanedustaja Olli Immosen lakimuutoskomitean väliraportti on valmis. Immosen mukaan sana ”monikulttuurisuus” on tähän mennessä löytynyt kahdesta lakipykälästä, kerran nuorisolaista ja toisen kerran yleisradiolaista. Etsintää hidastaa se, että eduskunnan kirjastossa suomalaista lainsäädäntöä on arviolta 46 metriä. Puoluetoimisto ehdottaa resurssiongelman ratkaisuksi, että lainsäädäntöön perehdytään kuten tähänkin asti: lukemalla tiivistelmät Jussi Halla-ahon blogista.

Uuden viestintäpoliittisen ohjelman julkistaminen.

Ohjelma tähdentää, että Olli Immosen päivitys poiki kuukauden loppuun mennessä tuhat tykkäystä ja yhden tutkintapyynnön, vaikka Suomessa on 5,5 miljoonaa ihmistä ja joka vuosi poliisin tietoon tuodaan yli 400 000 rikosepäilyä. Jottei Puolueen sanoma enää samalla tavoin hukkuisi massaan, yhä useampien Puolueen jäsenen tulisi uskaltaa oman somen ulkopuolelle. Maahanmuutto on monimutkainen asia, jota esimerkiksi julkaisupäätöksiä lehdissä tekevät toimittajat ymmärtävät parhaiten, kun se esitetään vertauskuvin. Vertauskuva ei kuitenkaan yksin riitä, lisäksi se on kohdistettava oikein.

Nyrkkisääntönä on, että Helsingin Sanomissa monikulttuurisuutta voi verrata kiinni leikkaavaan polttomoottoriin. Se menee varmasti läpi. Sen sijaan Tekniikan maailmassa kiinni leikkaava polttomoottoria ei voi verrata monikulttuurisuuteen. Se ei varmasti mene läpi.

14.30: Jäsenistön aloitteet.

Puolueen parista aina ministereistä kanistereihin on tuotu esiin seuraavia ajatuksia: Ahvenanmaa miehitettävä, irti EU:sta, yksi kansallinen kieli, valtiolle selkeä kansallismielinen ideologia, avioliitot vain heteroille, mielenosoitukset luvanvaraisiksi, medialle tiukempi poliittinen ohjaus käräjäjuttujen uhalla ja Ylen ohjelmatyöntekijöiden puoluekannat rekisteriin.

Puoluetoimistosta kuitenkin muistetaan, ettei puolueväen rajallista aikaa pidä käyttää äänestämällä asia kerrallaan, kun kaikki toteutuisi yhdellä esityksellä: Suomi liitetään Venäjään.

Huom! Esitys kerjäämisen kieltäväksi laiksi on siirretty toisen kokouspäivän äänestykseen, kuten muutkin esitykset jotka Venäjän sijaan käyttävät mallina natsi-Saksan lainsäädäntöä.

16.00: Muut sääntömääräiset asiat.

Puolueen alajaostojen tiedotteet. Hommaforumin moderaattori jakaa täydennetyn listan mädättäjäsuvakeista. Lisätty Päivi Räsänen, kd.

16.30: Kokouksen ensimmäinen päivä päättyy.

Kokoukseen osallistuvia kehotetaan jalkautumaan kaupungille jaetun ohjeen mukaan, liikkumalla ryhmissä ja välttämällä katsekontaktia alkuasukkaiden (åboriginal) kanssa.


Muuta muistettavaa.

Malmön kesäretkelle voit ilmoittautua tässä linkissä. Omat luotiliivit mukaan!
”Tunnista anarkisti” –kurssille voit ilmoittautua tässä linkissä.
”Puhu järkeä vaikka olet persu” -kurssi on peruttu vähäisen kiinnostuksen vuoksi. Kimmo voi hakea kurssimaksun palautusta tästä linkistä


4 kommenttia:

 1. robottinatsiteehtaaltamme saa ylijäämänä luotiliivejä ilmaiseksi! Wiedersehen!

  VastaaPoista
 2. Eipäs nyt pelotella niitä lisää. Kaulanauhoista päätellen erinäisiä kokouksia tai konferensseja on Turussa nyt päällekkäin ainakin neljä. Puolueväen erottaa siitä, että nauhan päässä riippuva henkilökortti on työnnetty paidan rintataskuun. Jos tekin näette konstaapeli Tom Packalénin, arviolta 188 cm ja 100 kg, niin sanokaa, ettei varsinaissuomalainen pure perussuomalaista. Itse en ehtinyt lohduttaa Nyytiä, kun tiivis ryhmä kiirehti ohi katsekontaktia vältellen.

  VastaaPoista
 3. Immonen jäi kuites harjaamatta, hää kun oli lomailemassa Isänmaan ulkopuolella Elämänsä Valon kanssa.

  VastaaPoista
 4. No ei se yksi minuutti silti mennyt hukkaan. Siinä voitiin käydä läpi kaikki perussuomalaisten tämän hallituskauden kannanotot yhteiskuntasopimuksen sisältöön ja vielä jäi aikaa Finlandia-hymnille.

  VastaaPoista