torstai 27. elokuuta 2015

Presidentin Uusi Maailmamme-kirja. Kuvitettu laitos.

"Eurooppa elää nyt omia vaaran vuosiaan". Kuvassa vaaran vuosi Evigtskogin kylässä, Kirkkonummi,  lähellä uutta turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta. Kuvattu viime heinäkuussa.

"Yksi epävakaudesta osin johtuva ilmiö on nopeasti rajuihin mittasuhteisiin kasvanut muuttoliike." Kuvassa epävakautta Aleppossa, Syyria, keskellä sisällissotaa. Kuvattu viime helmikuussa. 


Lähde: 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhe suurlähettiläspäivillä 25.8.2015

6 kommenttia:

 1. Pitääkö tämä kuvapari tulkita siten, että presidentti oli väärässä? Vai naiivi? Vai jotain muuta? Vai jääkö tulkinta vain intelligentisti avoimeksi?

  VastaaPoista
 2. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön tavoin nostat esiin ongelmia ja ristiriitaisiakin ratkaisuvaihtoehtoja kuitenkaan valitsematta vaihtoehtojen välillä. Sopii tähän yhteyteen oikein hyvin.

  VastaaPoista
 3. Hyi hyi siis presidenttiä, kun nostaa esiin ongelmia, mutta ei ratkaise niitä saman tien.

  Ehkäpä Putte W., terävä vasemmistoälykkö, kertoo meille ongelmien ratkaisut? Olisikin jo korkea aika saada maailma mallilleen!

  VastaaPoista
 4. Hyvä katsaus: http://www.hs.fi/paivanlehti/30082015/a1440731220818

  VastaaPoista
 5. Hyvä Putte W. Huomaan, että olet sensuroinut kommenttini. Se tekee surulliseksi.

  Olen lukenut blogiasi mielelläni, sillä otat parhaimmillasi oivaltavan terävästi kantaa, vasemmistolaisesta näkökulmasta, mikä on hyvin tervetullutta erityisesti näinä konservatiivihallituksen aikoina.

  Siis parhaimmillasi. Välillä kommenttisi ovat löysää ja perustelematonta nälvimistä, kuten nyt tämä viimeisin Niinistö-aihe. Siksi kommentoin sitä samaan tyyliin, mutta eri näkökulmasta, yrittäen avata aihetta keskustelulle.

  Olisihan se pitänyt arvata, että keskustelu ei Sinulle sovi. Kivempi se onkin ylimielisesti pilkata toisia oikeassa olemisen norsunluutornistaan, kuin avautua aitoon keskusteluun.

  Siellähän siis voit jatkaa itsesi kanssa keskustelua - minä en enää häiritse.

  VastaaPoista
 6. Pekka T.

  Ei täällä ole mitään sen sensuroitu. Toissapäiväistä meiliä ei ole vain vielä luettu, ja täällä kommentit menevät aina ensin tarkistettaviksi, vaikka en nyt varsinaisesti pelkääkään, että tästä äärimmäisen harvoin päivittyvästä blogista tulisi mikään somen tyypillinen likaviemäri.

  Mutta mitä taas tulee kuvitelmaasi, että osaisit vastata “minun tyylilläni”, niin “hyi hyi presidenttiä, kun nostaa esiin ongelmia, mutta ei ratkaise niitä saman tien” ei nyt oikein ole minun “tyyliäni”. Tai edes käypä esimerkki siitä, että ymmärrät mitä “tyyli” tarkoittaa. Tai että ymmärrät mitä tarkoittaa “aito keskustelu”, josta puhut uudessa kommentissa.

  Ymmärrän kyllä, että koet olevasi loukattu, koska en ole kutsusta huolimatta kommentoinut sinun blogiasi vaikka sinä olet kommentoinut minun blogiani. Sitä voi toki moittia epäkohteliaaksi. Mutta jos nyt toisaalta luet näitä omia kommenttejasi, ja mietit niiden kirjallista tasoa ja aina vain huonommin kätkettyä kaunaista tarvitsevuutta, niin ehkä lopulta ymmärrät, että olen ollut vaitelias pelkästä kohteliaisuudesta.

  Hyvä kuitenkin, että väärinymmärryksistä päästiin yhteisymmärrykseen, eikä “häiriötä” enää tule puolin eikä toisin. Bloggaamisenhan tulisi olla jokaiselle vain mieluisa harrastus, jossa keskustelun painopiste on jossakin keskustelukumppanin luonnevikoja yleisemmissa asioissa, ei kenenkään mieliharmin aihe.

  VastaaPoista