keskiviikko 3. syyskuuta 2014

HS vs. Liisa ihmemaassa: kuinka pitkään mahdottoman voi uskoa mahdolliseksi?


”Päätös on hankala, sillä ammattien raskausasteen määrittely on vaikeaa. Palkansaajat ovat esittäneet, että nämä työn sankarit pääsisivät eläkkeelle jo 35-vuotiaina, mutta työnantajalle ei käy missään nimessä alle 40 vuotta.” 
-- HS 2.9.2014, A15.

Jos uuden energialaitoksen tuottoarviossa on miljoonan mittayksikön heitto, niin joskus pilkut vain näytöllä liikkuvat tavalla, josta arkikokemus ei heti virhettä huomaa. Mutta jos ehdotus poikkeuksellisen raskaan työn alennetusta eläkeiästä 35 työvuoden jälkeen muuttuu sanomalehdessä ehdotukseksi alennetusta 35 vuoden eläkeiästä, niin toimituksen kuva työelämästä ja työntekijäjärjestöjen tavoitteista on aika huolestuttava. Useammalla kuin yhdellä tavalla.

Alice laughed: "There's no use trying," she said; "one can't believe impossible things." "I daresay you haven't had much practice," said the Queen. "When I was younger, I always did it for half an hour a day. Why, sometimes I've believed as many as six impossible things before breakfast." 
-- Lewis Carroll: Alice in Wonderland

Vertailun vuoksi mainittakoon, että Helsingin Sanomien toimitus uskoi mahdottoman mahdolliseksi 13, 5 tuntia. Vasta sitten sitten virhe korjattiin lehden verkkoversiossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti