keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Mediasta, moraalista ja asioiden todellisesta mittakaavasta


"En ollut ryyppäämässä", IS 26.2.2014. Jätti tulematta sovittuun tilaisuuteen. Siis Matti. Ei Paavo.
Samaan aikaan tamperelaisessa Aamulehdessä. Ministeritason vaikuttajalta ei voi hyväksyä tällaista kontrollin pettämistä, analysoi pääkirjoitustoimitus, etenkin kun Paavo Arhinmäki "on itse katsonut tarpeelliseksi liputtaa ihmisoikeuskäytöksen periaatteita venäläisille kisaisännille" (AL 25.2.2014).
Viikon vertaus, ehkä koko vuoden. Hyvät pöytätavat vs. luovuttamattomat ihmisoikeudet. Paavikännit vs. 77 tapettua toimittajaa, Politkovskajan, Litvinenkon ja Sysolevin poliittiset murhat, Putinia vastaan mieltä osoittaneiden pidätykset ja tuomiot, "ulkomaisten toimijoiden" rekisteri, laki "perinteisen seksuaalikäsityksen vastaisesta propagandasta", siirtotyöläisillä käyty ihmiskauppa, siirtolaisten ja homoseksuaalien murhiin syyllistyneet katupartiot. Hiihtokilpailun ohessa järjestetyn ministeritapaamisen laiminlyönti vs. korruptio.
Katsoisin itse tarpeelliseksi ottaa kantaa median moraaliseen arvostelukykyyn, mutta ei taida olla edellytyksiä, kun olen kerran tainnut syödä alkusalaatin jälkiruokahaarukalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti