tiistai 25. helmikuuta 2014

Final cut


Elokuvaohjaaja Tuukka Temonen (kok), Iitin ääniharava ja Apulannan (kok) entinen basisti, ilmiriidassa puoluesihteeri Taru Tujusen (kok) kanssa.
                      Puoluesihteeri joko haluaa estää Presidentintekijät-dokumenttielokuvan esittämisen tai hän haluaa miettiä mihin toimenpiteisiin ryhtyy sen esittämisen jälkeen. Halu näyttää riippuvan lähinnä siitä, meilaako puoluesihteeri ohjaajalle vai vastaako toimittajille.
Pääministeripuolueen puoluesihteerille final cut ja ohjaajalle näytösoikeudenkäynti? Tuukka Temonen Rudolf Lanskyn tiellä?
Ei ole sensuuria, ei ole, koska kokoomus porvarillinen puolue ja on meillä markkinatalous tai jotain. On sopimusrikkomus, ja ehkä liikesalaisuudenkin. Jotain olisi sovittu materiaaliin ennakkoon tutustumisesta ja veto-oikeudesta, joka ei siis ole ennakkosensuuria, vaan ennakkoon tutustumista ja veto-oikeus. Ja poliitikkojen taustavoimien toiminta ei ole politiikkaa vaan bisnestä.
”Sopimuksen vastainen toimintasi voi täyttää rikollisen teon tunnusmerkistön”, Tujunen meilaa Temoselle. Todisteena on Tujusen salaa äänittämä keskustelu, joka yksityisyyden suojan rikkomuksena voi täyttää rikollisen teon tunnusmerkistön.
Lainaus löytyy painohesarista 25.2.2014, A7, verkkohesarista löytyy Tujusen vaatima oikaisu (ei ”oikeustoimilla uhattu epäsuorastikaan”, ei ole, ei).
On tässä kaivattukin Hesariin tiukempaa editointia, kun taas eilisessä lehdessä vanhuuseläkkeellä olevien määrä puolitettiin 1,2 miljoonasta reiluun kuuteen sataan tuhanteen, mutta pitikö se nyt kokoomukselle ulkoistaa? Toisaalta, kiitos Tujunen. Kokoomuksen puoluesihteeri oivalsi, ettei tämä some pelkillä persuilla pyöri.

2 kommenttia:

  1. "Meidän ehdokkaan psyyke ei kestä" (IS 25.2.2014). Jos siis Niinistön tiimi sanoo näin Presidentintekijät-dokkarissa, niin totta kai kokkarien vahvuus on aina ollut toi ego eikä tää psyyke. Mutta toisaalta - oliko tämä se analyysi, joka tuli ensimmäisenä mieleen puoluesihteeri Taru Tujuselle ja tiedotuskonsultti Kirsi Pihalle, kun he huomasivat kokoushuoneessa kuvaajan ja kameran sekä äänimiehen ja puomin?

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista