torstai 5. maaliskuuta 2015

Toimittajan tehtävä


Toimittajan tehtävä on toimittaa selkeitä uutisia eikä öh niinku kopioida sekavaa todellisuutta.

Mitä kansanedustaja Tom Packalén, ps, sanoi Ajankohtaisessa kakkosessa Iltalehden mukaan:

”En ole ollenkaan niin varma, että mitä se vammaissopimus tuo lisää. Sinänsä tämä kyseinen vammaissopimus ei tuo mitään uutta ihmisoikeussopimukseen.” IL 4.3.2015.

Mitä kansanedustaja Tom Packalén, ps, sanoi Ajankohtaisessa kakkosessa oikeasti:

"No mä en oo ollenkaan niin varma, mikä se tuo, siis se lisä, se vammaissopimus. Tottakai Euroop… siis ihmisoikeus, siis sinänsä tämä kyseinen vammaissopimushan ei tuo mitään uutta ihmisoikeussopimukseen. Siis tässä ei siis sinällään oo mitään uutta oikeastaan, tässä vaan nostetaan ylös, ylös niinku vammaiset erityisryhmänä, ja halutaan tukea, siis siinä on arvokas asia enemmän niinku se päätavoite kuin siellä ois sinänsä hirveästi uusia niinku ihmis, öh, oikeuspykäliä.” TV2 3.3.2015.

5 kommenttia:

 1. Pitäisikö sinun nähdäksesi toimittajan kirjata ylös kaikki öhkimiset, aivastelut, yskimiset ja huokailut, jotka haastateltava suustaan päästää?

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Minun nähdäkseni valokuvamallien vartaloiden phoshoppaamisesta meuhkataan liian paljon suhteessa siihen miten paljon me kirjoittavat toimittajat stilisoimme haastateltavien mielipiteitä. Varsinkin jos kyse on päättäjistä eikä tavallisista julkkiksista. Tässä tapauksessa tilanteen ja lehtijutun ero nyt vain sattuu olemaan tavallista suurempi, ja kansanedustajan epävarmuus ja epätietoisuus asian suhteen on häivytetty äärimmilleen, jotta lukija saisi selkeän sanoman. Maailma ei aina ole aivan sellainen kuin miltä median konventiot saavat sen näyttämään, ja pidän näin pitkälle menevää toimitamista lähe yhtä arveluttavana kuin erästä toista konventiota: siinä toimittaja esittää vallanpitäjälle kysymyksen, johon tämä ei osaa eikä halua vastata, mutta johon on pakko sanoa jotain, ja jonka toimittaja sitten painaa lehtee otsikolla "N.N. otti jyrkästi kantaa".

  VastaaPoista
 4. Niillä rajoilla kyllä. Myönnettäköön. Näin kyllä jonkun kirjoituksen siitäkin, että persuissa olisi ollut sitäkin väkeä, jolla asiantuntemusta ko.asiaan olisi ollut rutkastikin. Voi toimittajiakin kyseenalaistaa siitä, mitä he keneltäkin kysyvät. No, asia minun nähdäkseni on varsin vähäpätöinen.

  VastaaPoista
 5. Kiitos toimittajille, että tulkkaatte meille poliitikon ajatukset. Tärkeintä kai kuitenkin on itse viesti eikä sen ilmiasu?

  Tietenkin jossain menee raja ja toimittajan tehtäväksi saattaa tulla sen näyttäminen miten sekavaa sössötystä kansanedustajakin voi suustaan päästellä.

  VastaaPoista