maanantai 25. marraskuuta 2013

Viimeksi kuultuna: Grand River Grossings


Geri Allen: Grand River Grossings.  Motema Music 2013.

Pianisti Geri Allen on jazz-muusikoiden muusikko. Se tarkoittaa, että kollegat arvostavat, mutta yleisön huomion puuttuessa Allen on joutunut vaeltamaan levy-yhtiöstä toiseen eikä kestäviä keikkakokoonpanojakaan ole ollut montaa.
                      Jonkinlaisesta artistin omasta eksyneisyydestä kertoo myös Grand River Grossings, järjestyksessä jo kolmas soololevytys.
                      Teemana on Allenin kotikaupunkiin, Detroitiin assosioituva musiikki. Siis lähinnä Motownin soulia. Michael Jacksonin ”Wanna Be Startin’ Something New” hahmottaa ongelman heti ensimmäisellä raidalla.
                      Pointillistisen melodian toteamisen jälkeen Allen vapautuu omiin meditaatioihin, ja alkulähteen fokus unohtuu. Äänitysinsinöörin armeliaan häivytyksen jälkeen alkava Smokey Robinsonin ”Tears of a Clown” olisi puolestaan hyvä knoppi visailuohjelmassa nimeltä Arvaa Mikä Sävel?
En olisi arvannut. Enkä olisi arvannut sitäkään, että juuri Allenilta ilmestyy levy, jossa sinänsä vakuuttavan harmonisen kehittelyn rinnalla on näin paljon aulabaari-jatsia ja freetemppuilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti